ATPL Integrated learning system

Het ATPL integrated learning system bestaat uit duidelijke en overzichtelijke
studieboeken, een computerprogramma op dvd, voor zowel Windows alsmede specifiek voor Mac, online mogelijkheden tot het gebruik van het internationaal JAA ATPL forum en de befaamde Practise Question Bank. Deze databank behelst meer dan 10.000 JAA examen (oefen)vragen voor examentraining en is speciaal verwerkt in de software.

De theorie piloot opleiding is gebaseerd op een bewezen en succesvolle formule uit Engeland en is het resultaat van meer dan tien jaar ontwikkeling en innovatie. Het integrated learning system combineert de beste aspecten van meer traditionele
trainingsmethoden met state-of-the-art computertraining. Daarmee blijken de
theorieopleidingen voor alle cursisten een zeer effectieve en aangename methode te
zijn, die qua resultaten en haalbaarheid in vergelijk met klassikale trainingen
bijzonder goed tot aantoonbaar beter scoren.

Wat wij bieden

• ATPL Manuals - makkelijk te begrijpen, aangevuld met duizenden illustraties
  • ATP Digital - een state-of-the-art computer based training software
  • ATPL Online - een database van JAA ATPL examen vragen en antwoorden
  • ATPL Forum - een actieve community met meer dan 2.500 studenten en docenten
  • Elektronische testen - multiple choice met uitleg alsmede feedback voor u en ons
  • Classroom Revision Courses - korte intensieve voorbereiding op examens

Orbit Groundschool studieboeken piloot opleiding

De studieboeken voor de piloot opleiding (zeven 4-rings ordners) zijn een belangrijk onderdeel van het integrated learning system. De boeken bevatten alle tekst en duizenden illustraties in full colour. Alle onderwerpen zijn bijzonder overzichtelijk gerangschikt en door helder taalgebruik goed te begrijpen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dikgedrukte ‘aandachtspunten’ in de kantlijn van de teksten. De vele illustraties in de boeken zijn van groot belang om het begrip te vergroten en het gebruik van de studiematerialen te vergemakkelijken. Eventuele herzieningen op de stof zijn te downloaden via een link in de software.

De inhoud van het lesmateriaal is gebaseerd op de eisen van de JAA (EASA NPA-25 LO's) en is zo goed mogelijk afgestemd op de examens. Na een hoofdstuk of enkele hoofdstukken volgen er elektronische progressie testen. De gestelde vragen in deze testen zijn multiple choice en gebaseerd op examenterugkoppeling in JAA stijl. In totaal zijn er ruim tachtig progressie testen te maken. De resultaten dienen via ons computerprogramma elektronisch ingestuurd te worden naar Orbit Groundschool voor (voortgangs)controle.

ATP Digital programma

Het meegeleverde dvd computerprogramma ‘ATP Digital’ bevat evenals de
studieboeken alle teksten en illustraties. Een flink deel van de illustraties wordt
echter weergeven in 3D-animatie om aandachtspunten extra te verduidelijken.
Tevens bevat het programma een serie van interactieve trainingsmodules en -video’s
en elektronische progressietesten. Ook biedt het programma toegang tot de ingebouwde
Practise Question Bank en de download pagina. In totaal zijn er zo'n circa 380 elektronische lessen te volgen.

PC en MAC versies beschikbaar alsmede een (gratis) iPad versie

De belangrijkste voordelen van ATP Digital:

• Bewegende (3D) illustraties en video’s ter ondersteuning van het begrip van verscheidene onderdelen en systemen.
  • Circa tachtig progressie testen om kennis te testen en terug te koppelen aan de school Automatisch bijhouden en controleren/nakijken van de behaalde scores in de testen.
  • Terugkoppeling over foutief beantwoorde vragen, met een directe verwijzing naar het betreffende onderdeel in het lesmateriaal.
  • Bijhouden en opslaan. Daarmee is in één oogopslag te zien welke onderwerpen aandacht vereisen.
  • De mogelijkheid om verkorte ‘personal notes’ uit gedeelten van de tekst aan te maken.
  • Automatische zoekfunctie om snel definities van specifieke termen en omschrijvingen op te vragen.

Minimale systeemeisen

IBM PC compatible, Intel Pentium IV 256 Mb RAM, 1.2 Gb harddisk, 1024 x 768 32-bit
videokaart, dvd-speler en muis, soundblaster compatible geluidskaart, Microsoft
Windows XP of hoger, Mac OS X 10.5 of later, Flash Player 8 en Adobe Reader 7, Internet Explorer 7, internetverbinding.