Computer based Training

PC, MAC en iPad

Het ATP Digital computer programma wordt echt een multi-platform met de toevoeging van een iPad versie. Het programma kan nu gedraaid worden op PC's, Macs en op de iPad waarmee de student alle data kan laden op drie machines. Wanneer het geactiveerd wordt, kan het systeem offline werken, waarbij alleen internet nodig is voor het versturen van de resultaten en het downloaden van updates. Dit betekent dat er geen WiFi nodig is tijdens het studeren. Wanneer er verbinding word gemaakt middels WiFi worden behaalde resultaten gesynchroniseerd op alle machines.

ATP Digital voor de iPad is een volledig functionerend programma en zeker niet alleen een ebook. Het heeft exact dezelfde functionaliteit als de volledige PC en Mac versies en bevat lessen, quizzen, video's, animaties, progressie testen en zelfs een ingebouwde vragenbank die offline gebruikt kan worden. ATP Digital voor de iPad werkt op iedere versie van iOS alsmede iedere iPad en is gratis beschikbaar voor alle huidige en toekomstige studenten voor de pilotenopleiding van vliegschool Orbit Groundschool vanaf medio juni 2012.

Wijze van gebruik

Het ATP Digital computerprogramma kan op twee manieren gebruikt worden. U kunt kiezen voor de optie waarbij de stof verdeeld wordt over ‘lessons’, afgewisseld met progress tests. Of u kunt gebruikmaken van de review content optie, echter na het doorlopen van elke afzonderlijke les, waarbij alle lesboeken digitaal met illustraties worden gepresenteerd. In beide gevallen kunt u illustraties vergroten of verkleinen of alleen de tekst zichtbaar stellen. Verder bestaat de mogelijkheid zelf aantekeningen te maken en deze op te slaan voor later gebruik.

Zoeken op onderwerp

Het programma is zo ontworpen dat informatie snel en gemakkelijk te vinden is. De stof is per vak ingedeeld, en vervolgens overzichtelijk gerangschikt in hoofdstukken en eventueel subhoofdstukken. Het programma opent met de pagina 'main content', waarna u eenvoudig verder navigeert naar hoofdvakken of (sub)hoofdstukken. Verder wordt gebruik gemaakt van heldere buttons die naar uiteenlopende functies van het programma leiden.

Video sequences

Bij het overgrote deel van alle lessen voor de diverse vakken wordt er doorgaans aangevangen met een videofilm ter introductie van een bepaald onderwerp. Tevens wordt er afgesloten met een samenvatting op eenzelfde wijze. Middels deze methode wordt de lesstof op geanimeerde wijze meer gevarieerd gepresenteerd.

Animaties

Het doel van de animaties is om het begrip van de onderwerpen die moeilijk in woorden zijn uit te drukken te vergroten. Meer verfijndere 3D-animaties kunnen worden bediend met behulp van de muis. Tevens zijn er een groot aantal lesvideo modules te bekijken via het hoofdmenu in de software.

Progress tests

De progressietesten worden geregeld door een geïntegreerd ‘Personal Course Management System’ (PCMS) via 'My Course' in het dashboard scherm. Dit systeem:

• geeft toegang tot de progressie testen
  • laat in één oogopslag zien hoe u ervoor staat
  • geeft een uitgebreid rapport van de gemaakte testen
  • heeft de mogelijkheid om de eigen aantekeningen te printen
  • geeft een lijst weer van knelpunten gesorteerd per vak