Orbit
Orbit

Multi-crew cooperation B-737

Orbit Groundschool biedt als luchtvaartopleiding behalve theorie pilotenopleidingen ook diverse simulator trainingen. Doel van deze trainingen is professionele vliegers voor te bereiden op aanname bij diverse grote luchtvaartmaatschappijen. Ook organiseert Orbit Groundschool een MCC op een Boeing 737-300 FNPT-II-simulator en trainingen MCC Refresher en Jet Orientation Course (JOC). De MCC training duurt tien werkdagen en staat hoog aangeschreven.

MCC B-737 Multi-Crew Cooperation

Doel van de training is een MCC voor professionele vliegers. De training bereidt vliegers voor op hun rol als beroeps- of verkeersvlieger en slaat een brug tussen de afgeronde training voor CPL/ME/IR en een baan in de commerciële luchtvaart.

De syllabus van de training omvat piloot worden in theorie en praktijk en behandelt:

  • Crew Coordination Procedures
  • Advanced (Jet) handling skillsInterfaces: leadership and authority
  • Personality: attitude and motivation
  • Teambuilding: communication


In de simulator worden deelnemers voorbereid op hun rol als PF en PNF. De simulator trainingen worden in beeld en geluid opgenomen, zodat de prestaties en voortgang nauwkeurig geanalyseerd kunnen worden. Uiteraard vindt de training plaats onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs en professionele TRI’s en SFI’s. Alle instructeurs beschikken over jarenlange ervaring in luchtvaartopleiding en -training.
De MCC training start elke week op maandag.

Inhoud MCC-training

Drie dagen introductie, theorie, mock-up training en computer based training. Ongeveer vijf dagen simulator training, met per dag twee sessies van twee uur (in totaal vier uur per dag). Elke sessie start en eindigt met een (de)briefing. Deelnemers ontvangen een opname van de simulator trainingen. De trainingen worden gegeven in Essen, Duitsland (vlakbij Düsseldorf). Accommodatie is niet inbegrepen en kan via Luchtvaartopleiding Orbit Groundschool gereserveerd worden.

Toelatingseisen

Frozen ATPL, CPL/IR bij voorkeur met ME

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor de MCC training? Bel dan (026) 376 45 17.