PPL/LAPL theorie distance learning

Introductie

Vanaf 1 augustus 2014 biedt Orbit Groundschool de EASA LAPL/PPL theorie aan op basis van Distance Learning.

Is het altijd uw wens geweest te leren vliegen? Dan is dit uw startpunt van de realisatie van deze ultieme droom middels vermelde cursus.

Het betreft een Engelstalig zelfstudie training systeem voor alle 9 theorievakken volgens de verplichte EASA PPL theorie syllabus. De cursus kan op elk moment worden begonnen.

Het online systeem kan geheel middels internet gevolgd worden. Ook kunt u de gehele training offline volgen middels een facultatieve professionele iPad applicatie. De theorie training wordt bijgehouden middels een persoonlijke digitale tijdsregistratie ten tijde van het volgen van de cursus en door Orbit Groundschool gemonitord.

Arnhem, oktober 2016 - Per 21 oktober 2016 beschikt Orbit Groundschool over een eigen goedkeuring van ILenT voor de betreffende theorieopleiding. Tevens  wordt er nieuw state-of-the-art lesmateriaal gebruikt via onze 'Online Campus'.

Online Campus PC screenshot

(Click on image)

Lesstof en indeling

De lesstof is opgedeeld in 3 blokken, 'Stages' genaamd. In elke ‘Stage’, zitten een aantal relevante theorievakken.

Onderverdeling is als volgt (met vak code alsmede verwachte aantal studie uren thuis):

Stage 1 "Operational":
Human Performance and Limitations (040) 6,7hrs
Air Law and ATC Procedures (010) 10hrs
Operational Procedures (070) 5hrs
Meteorology (050) 16,7hrs
Communications (090) 12hrs
TOTAL 50,4 hours

Stage 2 " Technical"
:
Principles of Flight (080) 13,3hrs
Aircraft General Knowledge (020) 13,3hrs
TOTAL 26,6 hours

Stage 3 "Navigation":
Navigation (060) 8,3hrs
Flight Performance and Planning (030) 5hrs
TOTAL 13,3 hours

Studie methode

Ongeacht met welke 'Stage' u begint, geldt voor alle vakken dat u de 'Online Campus' aandachtig doorleest, gevolgd door het repeteren van de lesstof, alvorens u de relevante afsluitende Progress Test maakt voor elke les. Deze testen worden door Orbit Groundschool gemonitord op afstand en dienen succesvol te zijn behaald met tenminste 75% per onderdeel.

Examentraining

Elke drie maanden organiseren wij een Brushup Groundschool (examentraining). Dit is een verplicht onderdeel van de totale theorie training. Deze examentraining vindt plaats gedurende vijf (5) achtereenvolgende avonden, van maandag tot en met vrijdag vanaf 18.30u

Tijdens deze avonden volgens vast lesrooster worden kortstondig 'key facts' over het betreffende vak besproken, een schoolexamen afgenomen en nabesproken.

Heeft u behoefte aan een korte doorlooptijd en wenst u snel klaar te zijn, dan bestudeert u alle stof en neemt aan alle 5 avonden van een dergelijke Brushup deel. Wilt u het lesrooster over meerdere perioden uitsmeren, dan kan dat natuurlijk ook en zal de doorlooptijd wat langer zijn.

Voorwaarde is echter dat wanneer men op een Brushup avond verschijnt de betreffende progressie testen allemaal met goed resultaat zijn afgelegd en aan de benodigde zelfstudie uren uiteraard is voldaan.

Voordeel voor u als kandidaat is dat men op elk moment kan aanvangen met een willekeurig gekozen ‘Stage’ en naar de eerstvolgende mogelijkheid qua examentraining voor de betreffende ‘Stage’ kan toewerken.

Data 2018

• Week 2 van Ma 8 Januari t/m Vr 12 Januari
  • Week 15 van Ma 9 April t/m Vr 13 April
  • Week 27 van Ma 2 juli t/m Vr 6 Juli
  • Week 40 van Ma 1 Oktober t/m Vr 5 Oktober

Schema rooster

• Maandag: HPL & Com, aanvang 18.30u
  • Dinsdag: AL & OPS, aanvang 18.30u
  • Woensdag: AGK & POF, aanvang 18.30u
  • Donderdag: NAV & FPP, aanvang 18.30u
  • Vrijdag: MET, aanvang 18.30u

Examens

Er bestaat naast de mogelijkheid om Nederlandstalige theorie examens af te leggen
bij het CCV/CBR (€ 100,70 per examen), ook de gelegenheid om via Orbit Groundschool Engelstalig theorie examen te doen in Brussel (€ 94,- in totaal!)
Orbit Groundschool kan voorzien in een overnachting vooraf in het Thon Hotel in Brussel.
(Alle vakken worden in Brussel op 1 dag afgenomen middels een dag naar keuze op maandag of dinsdag en eventuele herkansingen vinden ook op 1 dag plaats).

De kosten voor de Distance Learning PPL theorie cursus bedragen € 895,- per persoon. Dit is inclusief de toegang tot onze Online Campus, alsmede de verplichte examentraining onder toezien en begeleiding van onze grondschool docenten. Het is exclusief de examenkosten en de benodigde studiematerialen voor ‘Navigation’ (protractor en rekenschijf). De iPad applicatie kan naar keuze facultatief worden aangeschaft middels de iTunes / App-Store.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden gebruik dan hiervoor onderstaand formulier. U ontvangt per e-mail een digitale factuur en waarna de betaling bij ons binnen is, kunt u direct aan de slag met uw studie. Hiervoor ontvangt u van ons een automatische e-mail met alle benodigde informatie.

Dhr / Mevr *
Voornaam *
Achternaam *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoon *
E-mailadres *
Opmerkingen *
* Verplichte velden

Highlights:
- EASA Approved Course
- Online Campus
- Online Progress Tests
- Offline middels iPad
  (facultatief naar keuze)
- Grondschool te Arnhem
  (Brushup & examenvoorbereiding)
- Inclusief ‘Course Completion Certificate’

Voor vliegclubs- en scholen, ATO's en organisaties aangesloten bij Stichting AFF geldt een speciaal tarief.

Ongeacht of men de praktijktraining aanvangt onder een Geregistreerde Opleidingsinstelling (RTF), FTO dan wel ATO kan men het behaalde theoriecertificaat overal per direct aanvangen met vliegtraining. Alleen wanneer men vliegtraining aanvangt onder een RTF dient men uiterlijk voor medio januari 2016 met de praktijkopleiding klaar te zijn en dit staat los van de reeds behaalde theorie. In alle andere gevallen zijn er geen bijzonderheden.