Veel gestelde vragen

1. Hoe geef ik mij op voor een cursus?

Op de aanmeldpagina van deze website kunt u direct de vereiste inschrijfformulieren downloaden.

2. Hoe lang duurt het voordat mijn studiepakket wordt geleverd?

Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u van ons een factuur. Ondertussen bestellen wij alle benodigde materialen. Gemiddeld heeft u binnen tien dagen het complete pakket in huis.

3. Ik lees vaak dat jullie Oxford of Jeppesen boeken gebruiken, klopt dat?

Nee dit is onjuist, wij gebruiken uitsluitend boeken en software van Bristol Groundschool uit Engeland. Wij zijn van mening dat deze meer dan voldoen aan de gestelde eisen. Veel van onze cursisten geven aan ons studiemateriaal ontzettend mooi en duidelijk te vinden en niets anders te willen.

4. Hoeveel uur per week moet ik aan de studie besteden?

Een gemiddelde student besteedt ongeveer 12 tot 15 uur per week aan de studie voor het ATPL en rond dit af binnen een jaar.

5. Hoe hoog is het slagingspercentage van Orbit Groundschool?

Tot op de dag van vandaag heeft Orbit Groundschool een slagingspercentage van bijna 100%.

6. Is Orbit Groundschool een onderdeel van Bristol Groundschool?

Nee, Orbit Groundschool is een op zichzelf staande school met een eigen FTO kwalificatie en heeft een overeenkomst met Bristol voor het gebruik van materiaal, back-up en het gebruik van het internationale forum en de Online Question Bank.

7. Waar vervolg ik mijn studie?

Nadat u via Orbit Groundschool uw theoretische certificaat heeft behaalt, bent u vrij om uw studie te vervolgen bij een school naar keuze. Uiteraard kunnen wij u wel adviseren en begeleiden bij deze keuze.

8. Ik heb een baan, hoe flexibel is de opleiding?

Binnen de wettelijke regelgeving is bijna alles bespreekbaar. Wanneer er een periode niet, of door omstandigheden minder, gestudeerd kan worden kan er in overleg een rustperiode worden ingelast. We doen er dan alles aan om u daarna weer op het gewenste niveau te brengen.

9. Hoeveel cursisten heeft Orbit Groundschool inmiddels?

Meer dan 100 cursisten hebben inmiddels hun opleiding bij Orbit Groundschool met succes afgerond. Sinds 1 januari 2008 zijn er meer dan 150 studenten actief met de studie bezig.

10. Hoe verzeker ik mij van de kwaliteit van de opleiding? Hoe weet ik met wie ik in zee ga?

Orbit Groundschool is een gecertificeerde vliegopleidingsinstelling (FTO). Deze kwalificatie krijgt een school alleen wanneer het studiemateriaal, de cursus, de instructeurs, het management, de financiƫle huishouding en de schoolfaciliteiten door Inspectie Verkeer en Waterstaat/Divisie Luchtvaart worden goedgekeurd. Elk jaar opnieuw vindt deze keuring plaats.

11. Wat is het verschil tussen brush-up course, revision course, classroom fase, klassikale instructie en examentraining?

Er is geen verschil. Het zijn andere benamingen voor hetzelfde onderdeel van de opleiding. Voor distance learning is het verplicht 10% van de gestelde studietijd klassikaal te volgen.