Orbit
Orbit

NieuwS

INFORMATION ABOUT COVID-19 (CORONA) EFFECTIVE IMMEDIATELY

Arnhem, 16/03/2020 - To all revision/ brush-up candidates for April 2020:

After careful consideration we regret to inform you that the planned April revision/ brush-up, will be cancelled.


Due to the large number of students wishing to attend these classroom sessions, and given recent developments in the Corona/ Covid-19 spread, we feel this is too high of a risk to take and it would be irresponsible to do so. We apologize for any inconvenience and hope for your understanding.

The nationwide precautions are in effect until the 7th of April and more actions might be expected. The situation makes adequate planning on the short term very difficult and we are at the moment not able to answer any questions on the matter.

In the coming days we will be closely monitoring the developments and we will keep you informed on the planned action to be taken (i.e. reschedule the revision to a date as soon as practical or any other measures we can take that provide the best solution).

EXAMS:
Exam centers are, as far as we know, closed, we were informed by the Dutch CBR that, at least up to, and including the 31st of March, there will be no exams organized.

For candidates for the Belgian exams; as of now there has not been given any official information on their policy. If there are any short-term questions we recommend to contact them directly via the mail address from where you have been sent the invitation. Important news is presented at: https://www.belgium.be

Exams organized by Orbit Groundschool for April will also be postponed, the next exams are planned to take place at 11, 12 and 13 May 2020.
For updates closely watch our website.

On behalf of Orbit Groundschool we wish you and your loved ones the best of health.


Hoogvliegers opgelet: Nieuwe EASA cursussen bij Orbit Groundschool

Arnhem, 14/03/14 - Vanaf 13 maart is de En-Route Instrument Rating, alsmede de Compentency Based Instrument Rating door EASA een feit geworden. Voor de doorgewinterde PPL-er of sportvlieger biedt Orbit Groundschool per direct de mogelijkheid om bijvoorbeeld de En-Route Instrument Rating te behalen.

Na inschrijving ontvangt de student de befaamde leermiddelen zoals de software op DVD voor Mac of PC met twee licenties, download toegang voor ATP Digital voor de iPad, een Revision- & Brushup (examentraining) in Arnhem, 12 maanden gratis toegang tot het BGSonline forum met originele vragen databank alsmede ongelimiteerde docenten support, benodigde CAA CAP bijlage en 12 maanden technische support ten aanzien van de software. Voor dit alles voldoet Orbit Groundschool volledig aan de laatst nieuwe wet- en regelgeving volgens EASA Part-FCL en loopt wederom voorop met de laatste ontwikkelingen en uitgebreide mogelijkheden. Voor nadere informatie of het bespreken van mogelijkheden kan contact worden opgenomen met de school. Voor prijsoverzicht zie http://www.orbit-groundschool.nl/nl/voor-piloten/prijsoverzicht/


Samenwerking HvA en Orbit Groundschool beklonken op hoog niveau

Arnhem, 09/08/13
De Hogeschool van Amsterdam (HvA), die studies verzorgt op hoog niveau, heeft er voor gekozen de ‘high level training’ van Orbit Groundschool standaard te integreren in enkele studieonderdelen van de  opleiding ‘Aviation Studies’. Voor dit doel levert Orbit Groundschool maatwerk, door speciaal afgestemd op een aantal vliegtuigtechnische eerstejaars kernthema’s van de opleiding Aviation, de grootste luchtvaartgerichte HBO-opleiding in Nederland.

Vanaf medio september gaan jaarlijks circa 400 eerstejaars studenten met deze software aan de slag middels het nieuwe curriculum op PC of Mac en/of iPad. De lesstof komt uit Orbit’s ‘ATP Digital’, de trainingssoftware ten behoeve van het ATPL voor verkeersvliegers. Dit programma werd opgesteld in nauwe samenwerking met de vakdocenten werkzaam aan de opleiding ‘Aviation Studies’.

“We zijn blij en trots op het gegeven dat een toonaangevend instituut als de HvA voor de kwaliteit van onze trainingssoftware heeft gekozen”, zegt Niko Gerrits, directeur van Orbit Groundschool. “Het exclusieve karakter van deze software heeft geleid tot een meerjarige samenwerkingsovereenkomst met de HvA .”

“Met Orbit Groundschool als leverancier van top kwaliteit computer based training zijn wij verzekerd van studiemateriaal op hoog niveau. Met deze trainingssoftware hebben studenten zowel thuis als op school altijd toegang tot de meeste recente informatie over systemen in het vliegtuig en de regelgeving”, volgens Philip Weersma, opleidingsmanager van de HvA.


FSC Amsterdam in zee met Orbit Groundschool

Arnhem/Amsterdam, 24/01/13  Flight Simulation Company (FSC) is een exclusieve samenwerking aangegaan met Orbit Groundschool uit Arnhem. De samenwerking behelst het omzetten van brevetten van buitenlandse piloten naar de EASA standaard. Hiervoor biedt Orbit Groundschool het theoretische ATPL deel van de conversie aan. FSC verzorgt naderhand de praktijkomscholing op een van hun full flight simulators. De eerste groep van vijftig piloten is inmiddels begonnen met deze conversie. Hiervoor gebruikt Orbit Groundschool speciaal aangepaste ATPL trainingsoftware in de huisstijl en met het logo van FSC.

De opdracht tot dit initiatief komt voort uit de behoefte van airline klanten van FSC. Volgens FSC Head of Training Andre Heine is met Orbit Groundschool als uitvoerend partner voor het theoretische omscholingsgedeelte verzekerd van topkwaliteit training en is de ‘EASA License Conversion’ van grote toegevoegde waarde aan het productenassortiment van FSC en haar klanten.

“Wij zijn verheugd en trots op het feit dat de theorie-opleiding door FSC wordt uitbesteed aan Orbit Groundschool als uitvoerend partner”. zegt Niko Gerrits, directeur van Orbit Groundschool. “Deze samenwerking biedt de mogelijkheid wereldwijd buitenlandse vliegers om te scholen naar een EASA verkeersvliegers brevet middels state-of-the-art trainingmaterialen waaronder een iPad applicatie”.


Orbit Groundschool introduceert gratis iPad versie

Arnhem, 01/06/12 -
 Orbit Groundschool heeft een gratis iPad-versie van hun software lespakket ontwikkeld ten behoeve van alle (beroeps)theorietrainingen voor vleugelvliegtuigen en helikopters. De hiervoor benodigde app is gratis te downloaden in de App Store van Apple als men beschikt over een Windows dan wel MAC versie van de reeds bestaande software ATP Digital v6. Bestaande cursisten kunnen een speciale toegangscode verkrijgen om de software te downloaden. Hiermee kan een leerling werken op zowel een desktop en/of laptop dan wel een iPad. De resultaten worden automatisch gesynchroniseerd tussen de drie van licenties voorziene computers.

De eerste examenkandidaten van de vernieuwde EASA ATPL(H met IR) cursus gaan binnenkort op voor hun eerste landelijke examens. Hiervoor heeft Orbit Groundschool inmiddels de hele certificering- en erkenningfase succesvol doorlopen en is derhalve goedgekeurd door ILenT. 

Op de bijgewerkte website www.orbit-groundschool.nl kan tevens een video uitleg van ten behoeve van het gebruik van het studiemateriaal worden bekeken.


Orbit Groundschool verlaagt introductieprijs

Arnhem, 03/11/11 - Recentelijk heeft Orbit Groundschool (OGS) de
introductieprijs van de Instrument Rating theoriecursus verlaagd naar € 2.500,- Deze verlaging is ondermeer te danken aan de invoering van nieuwe wet- en regelgeving volgens de JAR/EASA NPA-25 syllabus die het mogelijk maakt een vereenvoudiging van de cursus en bijkomende materialen te bewerkstelligen. Mede door deze doorvoering van hogere mate van efficiëntie wenst de in Arnhem gevestigde luchtvaartschool voor theorieonderwijs de hierdoor ontstane kortingen rechtstreeks door te berekenen aan haar nieuwe toekomstige cursisten en studenten.

Wat biedt Orbit Groundschool de cursist?
De IR theoriecursus behelst een een-op-een overgenomen zevental vakken uit het
bovenliggende ATPL theoriekader. Alle benodigde leerstof wordt op een DVD voor
Mac of Windows geleverd, is inclusief het hele werkprogramma plus alle
benodigde progressietesten en een (oefen)examendatabase. Deze laatste is
inclusief en was voorheen facultatief. Het pakket wordt gecompleteerd met een
introductie-uitleg, Jeppesen handleiding en benodigde CAA bijlage(n).

Op de vernieuwde en aangepaste website kan men een video impressie van het studiemateriaal bekijken.

OGS start in december 2011 met de vernieuwde ATPL(H) theoriecursus, wederom op basis van ondermeer Distance Learning. OGS is marktleider in Nederland en biedt deze als eerste in Nederland aan.


Orbit Groundschool voldoet als eerste en enige in Nederland volledig aan
JAR-FCL NPA-25.

Arnhem, 07/11/10 - Orbit Groundschool, Nederlands grootste en
meest ervaren vliegschool op het gebied van JAA theorie opleidingen, is klaar
voor de toekomst. Als eerste en enige partij in Nederland voldoen zij volledig aan JAR-FCL NPA-25. Daarmee verkrijgt Orbit Groundschool een uniek positie binnen Europa
.
Als eerste en voorlopig enige in Nederland is Orbit Groundschool volledig NPA-25
klaargestoomd. Dit houdt in dat aan alle huidige –èn toekomstige JAA/EASA
luchtvaartwetgeving –en eisen wordt voldaan. Al haar kwalitatief hoogwaardige
en innovatieve lesmaterialen, zoals de volledige ATPL Integrated Learning
System, zijn dus volledig up-to-date aan de laatste ‘learning objectives’ van
NPA-25. Dit is uniek binnen Nederland en zelfs Europa. Orbit Groundschool is dan
ook zeer opgetogen en vereerd dat ze haar naam hieraan mag verbinden.


Extreem hoog slagingspercentage


Arnhem, 01/09/10 - Jarenlange ervaring en knowhow hebben ervoor gezorgd dat Orbit Groundschool inmiddels marktleider in Nederland is als het gaat om theorieopleidingen ATPL, CPL en IR. Met een team van enthousiaste deskundigen staan we garant voor high level learning. De kracht van Orbit Groundschool zit ‘m in de kwaliteit van de lesmethoden en de betrokken no-nonsense aanpak. We begeleiden en ondersteunen studenten en maken gebruik van de modernste middelen. De stof wordt op een heldere en prettige wijze inzichtelijk gemaakt en is modulair opgebouwd. Het resultaat? Extreem hoge scores, een parate kennis op hoog niveau en een slagingspercentage van nagenoeg 100%.